Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany łosoś z warzywami

Grillowany łosoś z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 850

Szybki obiad na upalne dni.

Składniki

  • 180 g łososia
  • 10 g rodzynek
  • 20 g cukinii
  • 20 g szparag
  • 20 g cebuli
  • 10 g kaparów
  • 20 g masła
  • sól, pieprz
  • świeży imbir
  • połówka cytryny
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia przyprawiamy świeżym imbirem, solą i czarnym pieprzem. Pieczemy w temperaturze 140 stopni ok. 8 minut.

  2. Moczymy rodzynki na ok. 1 godzinę przed przyrządzeniem ryby.

  3. Pomidory, cukinię, szparagi, cebulę, kroimy w kostkę. Następnie całość smażymy na maśle klarowanym dodając sok z połówki cytryny. Na koniec dodajemy kapary. Smażymy krótką chwilę - warzywa muszą być chrupiące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń