Dania główne Przepis na:
Grillowany łosoś z warzywami

Składniki
- 180 g łososia
- 10 g rodzynek
- 20 g cukinii
- 20 g szparag
- 20 g cebuli
- 10 g kaparów
- 20 g masła
- sól, pieprz
- świeży imbir
- połówka cytryny
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Łososia przyprawiamy świeżym imbirem, solą i czarnym pieprzem. Pieczemy w temperaturze 140 stopni ok. 8 minut.
-
Moczymy rodzynki na ok. 1 godzinę przed przyrządzeniem ryby.
-
Pomidory, cukinię, szparagi, cebulę, kroimy w kostkę. Następnie całość smażymy na maśle klarowanym dodając sok z połówki cytryny. Na koniec dodajemy kapary. Smażymy krótką chwilę - warzywa muszą być chrupiące.
Komentarze do przepisu (0)