Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowany sznycel wołowy

Grillowany sznycel wołowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1897 Ocena: 43460

Dodano:

Odsłon: 5650

Cienkie plastry wołowiny połączone w słodko słonej marynacie.

Składniki

  • 4 sznycle wołowe
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 2 łyżki cukru palmowego
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso (grubość 5-10 mm) myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Sos sojowy, cukier, pieprz i olej łączymy.
    Wołowinę mieszamy z marynatą.
    Pozostawiamy w marynacie przez kilka godzin w temperaturze pokojowej.
    Następnie grillujemy na rozgrzanej patelni, po 1 minucie z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń