Do góry

Dania główne Przepis na:

Grilowana pierś kurczaka

Grilowana pierś kurczaka

Autor: madzikcho

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 571

Dodano: 30.01.2010

Odsłon: 46011

szybkie, proste i smaczne

Składniki

  • Pierś kurczaka, pojedyncza
  • vegeta, 2 łyżki
  • pikantna przyprawa do grilla, 2 łyżki
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka umyć, przekroić wzdłuż na pół, posypać vegetą i pikantną przyprawą do grilla z obu stron (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem i zostawić na noc w lodówce, żeby mięsko "przeszło" przyprawami).

  2. Grilować na mocno rozgrzanej patelni grilowej z obu stron.

  3. Można podawać z ryżem, frytkami lub pieczywem oraz sałatą z vinegrettem lub warzywami na parze lub z wody i sosem np. czosnkowym wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zibon 28 kwietnia 2012 Sorki, ale cóż to za przepis? Co w nim odbiega od podstawowego procesu grillowania piersi z kurczaka? W ten sposób można zamieścić przepis na gotowanie wody na herbatę...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzikcho 18 lutego 2010 polecam się na przyszłość ;) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 18 lutego 2010 Pyszne danie, uwielbiam piersi z grilla, są zdrowe, nietuczące, lekkostrawne. Dzięki za pomysł na dzisiejszy obiad.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sms1962 15 lutego 2010 Używam wersji z ziołami prowansalskimi. Zamiast "normalnych" ziemniaków można zrobić ziemniaki pieczone w piekarniku (ziemniaki pokroic na duze kostki lub grube plastry, oprószyć mąką z przyprawami i smażyć w piekarniku na blasze)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń