Do góry

Dania główne Przepis na:

grilowane klopsiki

grilowane klopsiki

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3913

Dodano: 11.05.2010

Odsłon: 3547

grilowy przysmak

Składniki

  • mięso mielone cielęce albo indycze, 30 dag.
  • kiełbasa wiejska, ok. 20 dag.
  • jajko, 1 sztuka
  • tymianek, łyżeczka
  • sól,pieprz, do smaku
  • cebula, 1 sztuka
  • pieczarki (małe), 20 dag
  • przyprawa na grila, do posypania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule drobno pokroić i umażyc na złoto ,dodać mięso,obraną i pokrojoną na kawałki kiełbasę,jajko i przyprawy,wszystko to wyrobić na gładka masę jeśli będzie za rzadkie dodać trochę bułki tartej.Z masy formować małe klopsiki i nabijać na przemian z pieczarkami na patyczki do szaszłyków,posypać przyprawą i grilować najlepiej na metalowej siatce nie ma wtedy problemu z przewracaniem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wiola1100 02 grudnia 2010 ta sałatka jest z kuskusem jest na moim profilu

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchniahanny 02 grudnia 2010 A co to za sałatka, podaj składniki proszę!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lumiuz 11 maja 2010 mniam, kolejny przepis na moje ulubione mięso mielone, dzięki!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń