Do góry

Przekąski Przepis na:

Grilowane szaszłyki z dorady

Grilowane szaszłyki z dorady

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 1207

Dodano:

Odsłon: 1395

wpaniała propozycja dla wymagających, którym znudziły się grillowane kiełbaski i karkówka

Składniki

  • sól - według uznania
  • dorada 600 g
  • pieprz - według uznania
  • cytryna 1 szt
  • oliwa 3 łyżki
  • liść laurowy 2 szt
  • mięta pieprzowa - według uznania
  • rukola
  • kiełki
  • pęczek rzodkiewek
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początku kroimy rybę w kostkę i marynujemy w soku z cytryny, pieprzu, oliwie i soli, liścia laurowego pozostawiamy na 3 godziny w chłodnym miejscu. Po upływie tego czasu nadziewamy rybę na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki grillujemy, od czasu do czasu smarujemy marynatą, na koniec posypujemy je miętą pieprzową. Podajemy na sałacie z rukoli kiełków i rzodkiewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lippy-25 13 marca 2013 Ale to zdjęcie naprawdę jest skopiowane. Tak naprawdę jest to przepis na kurczaka czosnkowego nabijanego na łodygi trawy cytrynowej. Przepis pochodzi ze strony dishtip.com http://dishtip.com/d/wa/renton/ the-lemongrass/garlic-chicken/ 1229982 (bez spacji), przecież od razu widać, że to nie jest dorada (białe mięso) ani zwykłe patyczki do szaszłyków. Nie róbcie z siebie idiotów...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 16 września 2012 Albert-hejn ,nie przejmuj się .Pod moimi przepisami też trolik pisze .To są koleżanki :):)

31 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

albert_heijn 18 sierpnia 2012 Polska zazdrość nie ma granic. Zaściankowy kraj pełny ludzi bez ambicji i planów na przyszłość. Żenada... Jednym słowem żal.pl

31 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 17 sierpnia 2012 Zdjęcia extra , tylko są ściągnięte z netu !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 17 sierpnia 2012 Wykorzystam na najbliższym grillu - a tak ogólnie to wstawiasz ekstra zdjęcia. Powodzenia na Smakerze i pozdrawiam serdecznie.

31 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń