Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2060
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 315
Polecam.
Odsłon: 1994
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 698
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2060
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 315
Polecam.
Odsłon: 1994
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 698
Składniki
Namoczony wcześniej groch gotujemy do miękkości razem z boczkiem. W międzyczasie w osobnym garnku nastawiamy pokrojone w kostkę ziemniaki i włoszczyznę .
Dodajemy przyprawy wg. uznania. Ja dodaję majeranek, szczyptę suszonego lubczyku,kostki i jeden mały liść laurowy. Ewentualnie szczypta pieprzu pod koniec gotowania.
Kiedy groszek jest miękki wyjmujemy z garnka boczek i kroimy w kostkę . Dodajemy groszek do gotującej się zupy w momencie,kiedy ziemniaki są miękkie. Kroimy w kostkę kiełbasę i dodajemy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy . Smacznego :)