Do góry

Dania główne Przepis na:

Grochówka!

Grochówka!

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2505

Dodano:

Odsłon: 16197

Robię jej zawsze więcej ponieważ część mrożę.

Składniki

  • groch łuskany, 1/2 kg
  • kość schabowa wędzona, 1 niewielka
  • Boczek wędzony, 30 dag
  • skrzydło z indyka, około 30 dag
  • kiełbasa śląska, około30 dag
  • marchewka, średnia
  • pietruszka korzeń, kawałek
  • pietruszka nać, 3-4 gałązki
  • seler korzeń, kawałek
  • bulion drobiwy, 3 kostki
  • cebula podpalona, 1
  • czosnek, 1 ząbek większy
  • sól,pieprz,ziele,listek laurowy,majeranek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku zagotowałam wodę około3ldodałam skrzydło kość wędzoną,groch,rosołki,marchewkę,pietruszkę,seler starte na tarce o grubych oczkach.pokrojoną w kostkę kiełbasę,przyprawy.Gotowałam do miękkości mięsa.Po ugotowaniu wyjęłam mięso obrałam z kości,pokroiłam i dodałam do zupy,również boczek.Ostatecznie doprawiłam i gotowe.Jeśli ktoś lubi może zrobić zasmażkę ale ja nie daje.Gotuję bez ziemniaków ponieważ mrożę,gotuję osobno ziemniaki według potrzeby.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MARTIKA1785 22 października 2012 bardzo lubię taką grochóweczkę,pycha i wędruje do ulubionych chodz gotuję bardzo podobną ;)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rozokoc1 18 października 2012 jakiej zawiści? ludzie, to miał być żart....

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 16 października 2012 Skąd tyle zawiści?Nikt nie jest zmuszony aby korzystać z przepisów które się nie podobają.

17 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rozokoc1 16 października 2012 to, że nie mamy przepisu na Smakerze, nie znaczy że nie umiemy gotować. Jak widać po Pani, jedno z drugim nie musi iść w parze:D

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 15 października 2012 Dziwne ,że przepis komentują i krytykują osoby które nie mają ani jednego przepisu na smakerze.

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rozokoc1 13 października 2012 ja tam daje groch pod koniec razem z ziemniakami bo sie lubi przypalic i nie ma takiej nieapetycznej pulpy. Twoja zupa jest "przedobrzona"

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elkapatelka 11 października 2012 za duzo wszystkiego do tej porcji grochu, za duzo soli. Troche mięska, troche wedzonki,ociupinke kielbaski i 1 kostka rosołowa zamiast soli.Oprócz warzywek dodac ziemniaczki w drobna kostkę.

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń