Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza w prostym wydaniu,syta i aromatyczna:)
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 375
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 375
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 782
Składniki
Groch trzykrotnie wypłukać. Dać do garnka,dodać żeberka zalać wodą by dobrze przykryła groch i żeberka i na wolnym ogniu gotować do rozgotowania grochu. W miarę potrzeby uzupełniać wodą. Na patelni pokroić boczek i usmażyć do puszczenia tłuszczu,dodać pokrojoną w kostkę cebule i ją zeszklić. Dodać pokrojone wędliny i smażyć wszystko pół godz. Żeberka wyjąć i obrać z mięsa,pokroić i dodać do grochówki.Dodać ziele i liście. Marchew i ziemniaki pokroić w kostkę a drugą marchew utrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać do grochówki jak również podsmażone wędliny.Uzupełnić wodą by grochowka nie była za gęsta. Przyprawić do smaku ,dać roztarty w dłoni majeranek i gotować 10 min. Smacznego życzę!