Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grochówka z ciecierzycą"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 178
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 178
Składniki
Warzywa obierz, opłucz. Cebulę posiekaj, pozostałe jarzyny pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej. Zeszklij na nim cebulę. Oprósz ją mąką i zasmaż. Dodaj koncentrat pomidorowy. Smaż jeszcze przez chwilę.
Do zasmażki dołóż pokrojone warzywa (bez ziemniaków). Zalej bulionem. Zagotuj, zmniejsz płomień i gotuj 10 minut. Wrzuć ziemniaki, gotuj kolejne 10 minut. Dołóż osączoną ciecierzycę. Przypraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Zupę rozlej do talerzy, udekoruj suszonymi pomidorami i szczypiorkiem.Źródło: Naj