Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grochówka z żeberkami i pulpetami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
Groch wypłucz pod bieżącą wodą, włóż do garnka, zalej 1,5 l wody, włóż żeberka, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj 1,5 godziny. Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój, dodaj do wywaru.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, dodaj do zupy. Wyjmij z zupy żeberka, mięso oddziel od kości, pokrój je w kostkę i znów włóż do zupy. Do mięsa mielonego dodaj jajko, bułkę, przyprawy. Uformuj pulpety, wrzuć do zupy, gotuj 10 minut. Zupę podawaj z chlebem razowym.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień