Do góry

Dania główne Przepis na:

Groszek zielony na gęsto(Araka)

Groszek zielony na gęsto(Araka)

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 419

Dodano:

Odsłon: 6493

Smaczne,zdrowe,łatwe w wykonaniu.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroic cebulę,podsmażyc na oliwie,dodac rozdrobniony czosnek,pokrojoną w talarki marchew i dośc grubo ziemniaki.Chwilkę podsmażyc,dodac groszek,przesmażyc kilka minut i podlac wody tyle by przykryła warzywa.Doprawic solą pieprzem i resztą przypraw.Gotowac na wolnym ogniu do miękkości.

  2. Na patelni podsmażyc pokrojone w grubą kostkę piersi z kurczaka i dodac je do miękkich warzyw.Podlac wodą zmieszaną z przecierem,chwilę jeszcze pogotowac.Danie powinno miec gęstą konsystencję.Dotychczas gotowałam tą potrawę bez mięsa.Dopiero 2 raz robię wersję z mięsem i też jest smaczna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Afrulu 07 lipca 2011 Miałam na myśli przecier pomidorowy lub koncentrat.Faktycznie są jeszcze inne przeciery,dzięki,że zwróciłaś mi uwagę,zaraz to skoryguję.Życzę powodzenia,pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Anowi1985 07 lipca 2011 Wypróbuję ten przepis,szukam właśnie ciekawych dań z piersi z kurczaka.Tylko nie wiem co to jest ten przecier bo w spisie produktów nie jest napisany jaki?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń