Do góry

Desery Przepis na:

Grubo tarta szarlotka z waniliową bezą

Grubo tarta szarlotka z waniliową bezą

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 03.10.2012

Odsłon: 8971

Pyszna szarlotka na jesienne wieczory!

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Z mąki , 3 łyżek cukru , proszku do pieczenia , masła i żółtek zagniatamy ciasto.

  2. 2/3 ciasta wylepiamy blachę ( dużą ) , wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka obieramy , wydrążamy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Posypujemy cynamonem.Mieszamy.Wykładamy na ciasto.Białka ubijamy z solą.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.Zalewamy jabłka.Na wierzch kruszymy resztę ciasta.Pieczemy godzinę w temp. 150C.Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C.Zostawiamy do ostygnięcia!Podajemy np. z lodami waniliowymi ;)Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewa-gotujePl 05 października 2012 Przepis super, krótko zwięźle i na temat. Zabieram się z samego rana za zrobienie :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń