Do góry

Desery Przepis na:

Gruszka pod kruszonką

Gruszka pod kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 45885

Dodano:

Odsłon: 3061

Deser banalny w przygotowaniu, a smak...<3 nie da się opisać, trzeba koniecznie zrobić <3

Składniki

  • 4 duże gruszki
  • 20 g cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 150 g mąki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru pudru
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Mieszamy z cukrem waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych.

    Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki.

    Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C.

    Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń