Do góry

Przekąski Przepis na:

Gruszka z camembertem na francuskiej poduszeczce

Gruszka z camembertem na francuskiej poduszeczce

Autor:

Przepisów i artykułów: 69 Ocena: 846

Dodano:

Odsłon: 266

Zawsze mam w lodówce opakowanie ciasta francuskiego. W razie ochoty na coś pysznego i błyskawicznego -bingo! Tym razem soczysta gruszka, camembert, ciasto francuskie i mnóstwo chrupiącego słonecznika:)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 gruszki
  • 1 camembert
  • żurawina ( w słoiczku )
  • słonecznik prażony
  • pieprz cytrynowy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki, podzielić na kwadraty. Gruszki i camembert pokroić w plastry, ułożyć na cieście, obłożyć żurawiną. Włożyć do nagrzanego do 200 st. piekarnika na 20 minut. Podawać gorące, posypane prażonym słonecznikiem i dużą ilością pieprzu cytrynowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń