Do góry

Przetwory Przepis na:

Gruszki korzenne w occie do słoików

Gruszki korzenne w occie do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 2249 Ocena: 13787

Dodano:

Odsłon: 3561

Gruszki na zimę do ciast i deserów.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Gruszki umyć, obrać, a z cukru, wody, octu i przyprawy do piernika sporządzić syrop. Wrzucić gruszki do gorącego syropu i gotować powoli do momentu aż staną się szkliste około 45 minut. Następnie przełożyć do słoików, zamknąć i odwrócić do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 03 października 2016 Z przyprawą do piernika jeszcze nie robiła - do wypróbowania -)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń