Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki na masie twarożkowej"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 106
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 106
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 21
Składniki
<strong>Przepis przysłała Marta Pedo z Kroczyna</strong>
Gruszki obierz, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Twarożek śmietankowy utrzyj z cukrem pudrem i kilkoma kroplami olejku śmietankowego. Napełnij gruszki. Ciasto rozłóż, pokrój na osiem prostokątów. Na każdym ułóż gruszkę nadzieniem do dołu.
Ciastka posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w temp. 200°C. Polewę czekoladową przygotuj wg instrukcji, polej ciastka.Źródło: Chwila dla Ciebie