Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki pieczone w cieście"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 448
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 448
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32627
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Gruszki umyj w zimnej wodzie, osusz i obierz.
Ciasto francuskie rozmroź, rozwiń, po czym przekrój na cztery równe części.
W każdym owocu wydrąż środek tak, by nie urwać ogonka.
Rodzynki wymieszaj z żurawinami, zalej je ciepłą wodą, by zmiękły, po czym osącz. Dodaj do nich pokruszone orzechy włoskie, posyp cynamonem, a na koniec zalej miodem i brandy.
Nałóż owocowy farsz do gruszek i owiń je ciastem.
Wstaw deser do piekarnika i piecz 20 minut.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax