Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście kokosowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 210
Składniki
Gruszki (lub jabłka) obierz, przekrój, usuń środki z pestkami. Miąższ potnij w grubsze półplasterki, natychmiast skrop je sokiem z cytryny, by nie zmieniły koloru.
Wymieszaj mąkę z jajkami, wiórkami kokosowymi oraz wodą. Ciasto powinno być jednolite i mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
W garnku o grubym dnie albo we frytownicy rozgrzej olej. Plasterki owoców zanurzaj w przygotowanym cieście. Od razu wkładaj je do gorącego oleju i smaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowy deser udekoruj plasterkami gruszek oraz dżemem.Źródło: Tina