Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki w czekoladzie

Gruszki w czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6578

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Gruszki w czekoladzie"

Składniki

  • 6 dużych gruszek
  • 1 l wody
  • 1 gwiazdka anyżu
  • kawałek kory cynamonu
  • 50 dag mlecznej czekolady
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 100 ml śmietany kremówki
  • szczypta mielonego cynamonu
  • płatki migdałowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obierz ze skórki, ale zostaw ogonki. Ustaw je w rondlu, zalej wodą. Możesz wrzucić anyż i korę cynamonu, ale jeśli ich nie masz, gotuj owoce w wodzie. Ugotuj gruszki do miękkości.

  2. Do garnka wlej śmietanę, dodaj połamane kawałki czekolady i cynamon. Gotuj na małym ogniu, aż się rozpuszczą i powstanie gładka masa. Gruszki ustaw na talerzu. Polej je czekoladą i obsyp płatkami migdałowymi.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń