Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w occie"
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 558
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2084
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1379
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 395
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 558
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2084
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1379
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 395
Składniki
45 min • Słoik 185 kcal • Koszt słoika 3 zł • Przepis na 2 słoiki
Gruszki myję, obieram i kroję na pół. Z każdej usuwam gniazda nasienne. Zaraz po obraniu wrzucam je do wody z odrobiną soku z cytryny lub kwasku cytrynowego, wtedy nie czernieją.
Wodę zagotowuję z octem, cukrem i przyprawami. Wkładam do niej gruszki, gotuję ok. 10 min, aż staną się szkliste.
Wraz z zalewą przekładam do słoików, szczelnie zakręcam i pasteryzuję ok. 10 minut.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Kobieta i życie