Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszki w płaszczyku"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 723
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36232
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 723
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36232
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń. Pozostaw je w pokojowej temperaturze 20–25 minut, aby rozmarzło. Orzechy grubo posiekaj. Wymieszaj z rodzynkami i miodem. Nadzienie przypraw cynamonem oraz szczyptą mielonych goździków. Rozmrożone ciasto potnij na 4 kawałki.
Gruszki umyj, obierz, wydrąż. Środki napełnij bakaliami w miodzie. Owoce oblep ciastem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 25 minut w 225 st. Podawaj np. z sosem waniliowym.Źródło: Tina