Do góry

Przetwory Przepis na:

Gruszki z żurawiną

Gruszki z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4124

Dodano:

Odsłon: 8730

Różowe gruszki...delikatnie kwaśne,bardzo fajne do deserów i sałatek owocowych... POLECAM !

Składniki

  • 2 kg gruszek
  • 1 kg żurawiny
  • cukier,woda
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce umyć i osuszyć.Gruszki obrać,pokroić na ćwiartki i wykroić gniazda nasienne.Układać w słoikach przesypując żurawiną.Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru,zalać wodą i zakręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Od momentu zagotowania pasteryzować 30 min. Wystawić weki na ręcznik lub ściereczkę do góry dnem. Należy zachować szczególną ostrożność przy tej czynności ! ! !

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NikaGie 31 sierpnia 2013 A może to być suszona żurawina, czy musi być świeża??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 01 października 2012 Znam smak takich gruszek,robiła je moja babcia,są wspaniałe.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 29 września 2012 Zachęciłaś mnie do zrobienia takich gruszek:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń