Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gruszki zatopione w cieście"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 53
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 53
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 88
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 44
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Gruszki obierz, zostawiając ogonki. Zagotuj 2,5 szklanki wody ze szklanką cukru. Włóż gruszki, gotuj 20 minut. Wyjmij i osącz, syrop pozostaw. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. W misce utrzyj jajka z resztą cukru, dodaj olej, jogurt i mleko.
Dodaj mąkę, syrop z gotowania gruszek oraz zmielone migdały, wymieszaj. Formę wysmaruj tłuszczem i wysyp kaszą manną. Wlej ciasto. Ustaw pionowo gruszki (ogonkami do góry). Piecz około 60 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem.
czas ok. 90 min; porcja – 290 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety