Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki ze śliwkami w sosie

Gruszki ze śliwkami w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 74

Delikatne i aromatyczne gruszki ze śliwkami.

Składniki

  • gruszki 3 sztuki
  • śliwki węgierki 40 dag
  • cukier 1 łyżka
  • kora cynamonu kawałek
  • wino czerwone półsłodkie 400 ml
  • goździki 3-4 sztuki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyć śliwki, podzielić na pół i wyjąć pestki. Do rondla wlać 400 ml wody, wsypać cukier i włożyć korę. Zagotować. Do gotującej się wody dodać śliwki . Gotować około 3 minuty, wystawić. Gruszki obrać i gotować przez 15 minut na małym ogniu w winie z dodatkiem goździków. Gruszki wyłożyć na talerze. Na około położyć śliwki. 100 ml wody ze śliwek wymieszać z 200 ml wina z gotowania gruszek. Polać deser przygotowanym tak sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń