Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa marynata"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie, zetnij skórkę. Korzeń imbiru obierz, pokrój w cienkie plasterki. Do garnka wlej 300 ml wody oraz czerwony ocet winny. Dodaj imbir, laski cynamonu, 2 liście laurowe, kilka goździków oraz cukier. Gotuj zalewę 3 min.
Gruszki (twardawe) umyj, obierz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Włóż do zalewy, gotuj 3-4 minuty. Owoce rozłóż do słoików, zalej gorącą zalewą. Zakręć słoiki. Pasteryzuj w temp. 80 st. 20 minut.
Czas ok. 70 min; porcja – 860 kcal, cena 4,30 zł, 3 porcje.Źródło: Świat kobiety