Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, zdrowe, szybkie i tanie. Najlepiej smakuje z mlekiem bądź kawą.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Do miski wbić jajka, wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Utrzeć na jednolitą masę.
Do masy dodać jogurt naturalny, wlać olej oraz kilka kropel migdałowego olejku do ciasta. Mieszać, aż do połączenia składników.
W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie stopniowo dodawać to do wcześniej utartej masy, cały czas mieszając. Gdy ciasto robi się zbyt gęste, dolewać stopniowo mleka w małych ilościach. Ucierać, aż do uzyskania gęstości podobnej do tej, jaką ma śmietana.
Gruszkę i banana obrać ze skórki. Pokroić na małe kawałki. Gruszkę oprószyć mąką, aby nie opadła na dno ciasta.
Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia (ja użyłam foremki o wymiarach 33x12 cm). Wlać masę, na wierzchu poukładać wcześniej przygotowane owoce. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.