Do góry

Przekąski Przepis na:

Gryczane krakersy pomidorowe

Gryczane krakersy pomidorowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 231

Dodano:

Odsłon: 434

Pyszne pieczywo do dipów i sosów!

Składniki

  • passata pomidorowa 1 szklanka
  • sól 1/2 łyżeczki
  • Bazylia 1/2 łyżeczki
  • masło klarowane miękkie 3 łyżki
  • kozieradka mielona 1/2 łyżeczki
  • słodka papryka 1/2 łyżeczki
  • mąka gryczana 1 szklanka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki suche łączymy z mokrymi i za pomocą łyżki wyrabiamy gładkie ciasto. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowujemy cienko ciasto. Wierzch można dodatkowo posypać grubo mieloną solą. Pieczemy około 16-20 minut w 180 stopniach (w zależności od grubości) uważając by się nie spaliły. Krakersy powinny być chrupiące. Po upieczeniu ciasto można pokroić lub jeśli mocno się spiecze połamać na kawałki. Smakują wspaniale z przeróżnymi pastami i dipami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 grudnia 2017 Dla mnie bomba, zwłaszcza gdy jest z gryką :)
Zabieram wszystko i uciekam xD
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń