Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pieczywo do dipów i sosów!
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 234
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 16
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 234
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 16
Składniki
Składniki suche łączymy z mokrymi i za pomocą łyżki wyrabiamy gładkie ciasto. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowujemy cienko ciasto. Wierzch można dodatkowo posypać grubo mieloną solą. Pieczemy około 16-20 minut w 180 stopniach (w zależności od grubości) uważając by się nie spaliły. Krakersy powinny być chrupiące. Po upieczeniu ciasto można pokroić lub jeśli mocno się spiecze połamać na kawałki. Smakują wspaniale z przeróżnymi pastami i dipami.