Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gryczane pierożki"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 47
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 145
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 154
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 385
Składniki
Grzyby moczę, gotuję około 30 min. Odcedzam i siekam. Kaszę gotuję z solą wg przepisu na opakowaniu, studzę. Obraną cebulę szatkuję, przesmażam na łyżce oleju. Mieszam z kaszą, twarogiem i jednym jajkiem. Doprawiam solą i pieprzem.
Mąkę przesiewam ze szczyptą soli, dodaję drugie jajko i około pół szklanki ciepłej wody. Wyrabiam ciasto.
Wałkuję je cienko, szklanką wykrawam krążki. Nakładam porcje farszu, zlepiam pierożki. Wrzucam je na osolony wrzątek, gotuję ok. 2 min, odcedzam. Przed podaniem obsmażam na złoty kolor w głębokim oleju.
<strong>Bożena Cerańska z Łomży</strong>Źródło: 100 rad