Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-05-2015
Kwaśno słodkie smaki w towarzystwie mąki gryczanej. Śniadanie idealne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 217
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Żółtko, jogurt, cukier, rozgniecionego banana mieszamy ze sobą - Ucieramy widelcem. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia - mieszamy. Jeśli masa jest za gęsta można dodać więcej jogurtu. Rabarbar kroimy w kostkę i dorzucamy do ciasta. Białko ubijamy ze szczyptą soli i dodajemy delikatnie do naszej masy. Placki smażymy (mały ogień) na patelni z odrobiną oleju. Podajemy z konfiturą lub innymi ulubionymi dodatkami