Do góry

Przekąski Przepis na:

Gryczane podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim

Gryczane podpłomyki z czosnkiem niedźwiedzim

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 184

Dodano:

Odsłon: 543

Bezglutenowe, szybkie pieczywo.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki suche zalewamy gorącą wodą. Mieszamy za pomocą łyżki aż wszystko się połączy. Z ciasta formujemy kule wielkości małej mandarynki, a następnie rozpłaszczamy je na dłoni i kładziemy na suchą, rozgrzaną żeliwną patelnię. Smażymy z każdej strony do momentu pojawienia się charakterystycznych dla podpłomyków przypaleń. Jeśli ciasto się klei do dłoni, oprószamy dłonie mąką. Usmażone podpłomyki układamy na lnianej lub bawełnianej ściereczce i tak zawinięte też przechowujemy. Ja przechowuję w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń