Do góry

Napoje Przepis na:

Grzaniec z bakaliami

Grzaniec z bakaliami

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1771

Dodano:

Odsłon: 6739

Rozgrzewa w mroźne dni.

Składniki

  • wino wytrawne, 500 ml
  • orzech włoskie, 4
  • migdały, 6
  • rodzynek, 10
  • Plastry pomarańczy, 4
  • łyżeczki cukru, 6
  • płąska łyżka cukru waniliowego, 1
  • kardamon i cynamom w proszku, goździki, skórka z cytryny, do smaku
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka najlepiej z podwójnym dnem wlać wino i wsypać przyprawy i cukier. Orzechy rozbijamy i kroimy na ołówki , migdały (najlepiej całe) rodzynki i plastry pomarańczy wrzucamy do garnka z winem. Podgrzewamy ale nie doprowadzamy do wrzenia ! Gdy będzie gorąco rozlać. do kubków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kicia1 17 marca 2011 Oj...uwielbiam grzańce a ten to poprostu odlot,ślinka mi na klawiature ścieka :-)

42 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 28 stycznia 2011 Grzańce są rozgrzewające a skoki w bok podniecające... :)

41 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 26 stycznia 2011 Hej Taura .... jeśli Cię to pocieszy to ja tez jestem na diecie :-) a to był taki mały skok w bok :P

42 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 26 stycznia 2011 o nie! przez Twój przepis będę musiała naruszyć dietę!!! Ale zrobię to z największą przyjemnością :)

42 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń