Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzaniec z cydru"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 791
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 455
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 362
Polecam.
Odsłon: 791
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36387
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 455
Składniki
Pomarańcze dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Jabłko umyj, przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Jedną połówkę obierz, a drugą zostaw w skórce i odłóż do dekoracji. Pokrój obie połówki jabłka na plastry.
Do rondelka wlej cydr. Dodaj plastry pomarańczy i jabłka. Wsyp goździki oraz gwiazdki anyżku. Dopraw szczyptą imbiru i laską cynamonu (lub połową łyżeczki mielonego cynamonu).
Rondelek postaw na małym ogniu, uważając, by nie doprowadzić do wrzenia. Gdy całość trochę się podgrzeje, rozpuść w grzańcu pół łyżki miodu.
Gotowy grzaniec z cydru będzie się dobrze prezentował w przezroczystej, wysokiej szklance z grubego szkła. Do każdej szklanki dodaj plaster odłożonego jabłka i zalej gorącym grzańcem.
Czas: 20 min | Poziom: łatwy | dla 4 osóbŹródło: Tele Tydzień