Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealną dietetyczną przekąską, bo nie zawierają tłuszczu. Wspaniale ratują resztki chleba. Można je chrupać same, wsypać do zupy lub przygotować w formie pasków i podawać z dipami ;)
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 585
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 196
Polecam.
Odsłon: 926
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 256
Składniki
Kroimy chleb w kostkę (lub w dość wąskie paski) i smażymy na małym ogniu na patelni bez tłuszczu. W trakcie posypujemy je solą i ziołami (aby zanim cała woda z nich wyparuje "przegryzły" się z przyprawą). Gdy będą złote wysypmy np. na talerz aby ostygły. Wsypujemy do słoiczka i szczelnie zakręcamy aby wilgoć nie dostała się do środka. Dla pewności można wsypać ziarnka ryżu do woreczka z gazy i wrzucić do słoiczka, wchłoną wilgoć.