Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanki śledziowe z żółtym serem

Grzanki śledziowe z żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2105 Ocena: 11670

Dodano:

Odsłon: 478

Przekąska na zakrapianą imprezę

Składniki

  • chleb 8-10 kromek
  • filet śledziowy 30 dag
  • bułka czerstwa 1 szt
  • bułka tarta 2 łyżki
  • śmietana 2 łyżki
  • Mleko 1 szklanka
  • żółtko jaja kurzego 1 szt
  • ser wędzony starty 1/2 szklanki
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Czerstwą bułkę namoczyć w ½ szklance mleka, odcisnąć i wymieszać z drobno posiekanymi filetami śledziowymi. Dodać żółtko, śmietanę, tartą bułkę i całość dokładnie wymieszać ( w razie potrzeby dosolić). Chleb pokroić, skropić lekko mlekiem, posmarować pastą śledziową i posypać startym serem. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, ułożyć grzanki , włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec na złoto. Jest to pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń