Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanki z cukinią, pieczarkami, pomidorem w towarzystwie sałaty

Grzanki z cukinią, pieczarkami, pomidorem w towarzystwie sałaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 790

Dodano:

Odsłon: 12047

Propozycja na lekki obiad, kolację, zakąskę. Byłam ciekawa co wyjdzie z takiego połączenia i mile się zaskoczyłam. Smakowało mi to okrutnie :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukinię i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Wrzucić warzywa na rozgrzaną patelnię z łyżeczką olej. Posypać ziołami, solą, pieprzem, smażyć przez około 5 min. Plastry pomidora pokroić w kostkę i dodać do przesmażonych, lekko wystudzonych warzyw. Wszystko delikatnie, dokładnie wymieszać.

  2. Serek topiony połączyć z drobno posiekanym (wygniecionym) ząbkiem czosnku. Odstawić na kilka minut żeby smaki się przegryzły.

  3. Każdą kromkę bagietki, posmarować czosnkowym serem topionym, na to ułożyć łyżeczkę warzyw i posypać odrobiną sera żółtego. Tak przygotowane grzanki, zapiec kilka minut, aż ser się stopi a bagietka lekko zarumieni. Nie podam temperatury ani czasu, bo robiłam to w opiekaczu, który po prostu się do prądu włącza ;)

  4. Z podanych składników przyrządzić sałatę i sos, wymieszać, podać razem z grzankami.

  5. SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 18 czerwca 2012 Bardzo mi przypadł do gustu Twój przepis :) Wypróbuje w najbliższym czasie, wiec wędruje do ulubionych :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MEGI110278 18 czerwca 2012 Poproszę jedną porcję dziś na kolację... ;-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vanada 18 czerwca 2012 Super połączeniu ulubionych smaków. Muszę wypróbować. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń