Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzanki z krewetkami i sezamem

Grzanki z krewetkami i sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 9

Dodano:

Odsłon: 2569

Pyszne , chrupiące grzanki z krewetkami , doprawione kasztanami wodnymi imbirem, sezamem i ziołami. ;)

Składniki

  • Średnia bagietka pszenna, 1
  • Mięsa z surowych krewetek, 350 g
  • Pokrojonych kasztanów wodnych z puszki, 6
  • Łyżka drobno startego imbiru, 1
  • Drobno posiekane młode cebulki ze szczypiorkiem, 2
  • Łyżeczki soli morskiej, 1/2
  • łyżka mąki kukurydzianej, 1
  • białko, 1
  • Pęczek ilości kolendry, 1
  • Łyżka prażonych nasion sezamu, 1
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokrój bagietkę na 16 kromek.

  2. Do blendera włóż mięso krewetek, kasztany, imbir, cebulkę bez szczypiorku, sól mąkę kukurydzianą, białko i połowę liścia kolendry. Zmiksuj wszystko na drobne kawałki. Potem dodaj łyżkę wody, wymieszaj, by utworzyła się gładka masa, i przełóż do miski.

  3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Na każdą kromkę nałóż masę i równo rozprowadź ją łyżką. Ułóż grzanki na blasze i piecz w piekarniku przez 12-15 minut, aż bagietka się przyrumieni.

  4. Posyp grzanki nasionami sezamu, szczypiorkiem, resztą drobno posiekanej kolendry i podawaj.

  5. Grzanki można podawać. Można podać do nich małą miseczkę jasnego sosu sojowego lub słodkiego sosu chili do zamaczania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń