Do góry

Śniadania Przepis na:

Grzanki z masłem, syropem klonowym i tymiankiem

Grzanki  z masłem, syropem klonowym i tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 131

Dodano:

Odsłon: 636

Chrupiące grzanki, rozpływające się masło, słodki syrop klonowy i tymianek. Pysznie, prawda?

Składniki

  • chleb orkiszowy 3 kromki
  • masło 10g
  • syrop klonowy 2 łyżki
  • tymianek
  • sól gruboziarnista
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kromki chleba przekroić na połówki (tak, aby otrzymać sześć "części"). Włożyć do piekarnika i piec przez około 15 minut, aż delikatnie się zarumienią. Gotowe grzanki wyjąć, każdą posmarować masłem, posypać solą. Ułożyć na talerzu, polać syropem klonowym, posypać tymiankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 20 września 2013 Wspaniałe grzanki, zabieram przepis do książki. ))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń