Do góry

Napoje Przepis na:

Grzany cydr

Grzany cydr

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 559

Dodano:

Odsłon: 3426

Jest już wiosna, coraz więcej słońca, ale czasami jeszcze bywa chłodno. Coś na rozgrzanie przed wakacjami! Więcej na blogu.

Składniki

  • 500 ml cydru
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • sok z pomarańczy
  • laska cynamonu
  • 4 sztuki goździków
  • 2 sztuki anyżu
  • 1 plasterek pomarańczy
  • 2 kawałki jabłek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wlewamy cydr do garnka. Dodajemy cukier brązowy, goździki, anyż, sok z pomarańczy i laskę cynamonu. Gotujemy cydr na wolnym ogniu cały czas mieszając przez 15 minut (nie doprowadzamy cydru do wrzenia). Cydr wlewamy do szklanki (przecedzamy go). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy i kawałek jabłka. Gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń