Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzybki w occie

Grzybki w occie

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4124

Dodano:

Odsłon: 8737

Grzybki w occie...bez pasteryzowania ;-)

Składniki

  • Mrożone grzyby (ugotowane w osolonej wodzie)
  • 1,5 l wody + 1 l octu + 1 łyżka cukru i soli
  • 1 cebula,1 marchewka,1 łyżka gorczycy,
  • ziele angielskie,pieprz ziarnisty,listek laurowy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę i ocet,wsypać przyprawy i pokrojoną w talarki cebulę oraz marchew..Całość chwilę gotować.Do gorącego wywaru wrzucić lekko rozmrożone grzyby i odstawić na noc.Następnego dnia odcedzić / opłukać grzyby i GOTOWE ! ! !

  2. Nie podaję dokładnej ilości grzybów,ponieważ mrożę je w różnych torebkach foliowych " na oko".Zasada jest taka...wywar musi być baaardzo kwaśny ponieważ grzyby rozmrażając się puszczą jeszcze dużo wody i rozcieńczą ocet.

  3. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń