Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzybowe babeczki

Grzybowe babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Grzybowe babeczki"

Składniki

  • 2 opakowania mrożonego
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz
  • 250 g dowolnych grzybów, umytych i drobno pokrojonych (mogą być mrożone)
  • 500 g pieczarek
  • 3 cebule
  • 50 g masła
  • tarty ser żółty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozmroź ciasto. Kapustę gotuj z zielem, liśćmi, solą i grzybami, aż zmięknie. Odcedź, wyjmij przyprawy. Ostudź, drobno posiekaj. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę i usmaż. Posól, dodaj masło i drobno pokrojoną cebulę.

  2. Poczekaj, aż się zeszkli i dodaj całość do kapusty. Wymieszaj. Płaty ciasta cienko rozwałkuj i wykrawaj z nich kółka, którymi wyłożysz foremki. Podpiecz je w piekarniku w temperaturze 180 stopni C. Poczekaj aż ostygną, wyjmij z foremek i nałóż na nie farsz. Posyp żółtym serem i zapiecz.

  3. • 50 minut • dla 8–10 osób • cena 26 zł

  4. Superporada:

  5. Aby suszone grzyby smakowały tak dobrze jak świeże, namocz je w niewielkiej ilości mleka, delikatnie mieszając od czasu do czasu.

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń