Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy rozpoczęty, więc czas na smaczne dania.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie. Następnie w wywarze grzybowym ugotować ryż a grzyby drobno posiekać. Cebulę pokroić, przysmażyć na tłuszczu i połączyć z ugotowanym ryżem i grzybami. Dodać jajka, mąkę ziemniaczaną i przyprawić do smaku.
Dokładnie wymieszać , formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na oleju.