Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowe pappardelle"
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 57
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Prawdziwki oczyścić, najlepiej pocierając je delikatnie papierowym kuchennym ręcznikiem. Małe grzyby pokroić w plasterki, a większe sztuki pociąć na kawałki.
Dymki oczyścić, pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kostkę. Tymianek grubo posiekać. Makaron wrzucić na posoloną wrzącą wodę. Gotować al dente – 8 minut.
Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć boczek. Dodać grzyby, smażyć 3-4 minuty, mieszając. Dodać dymki i tymianek. Oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Wlać wino, bulion i śmietanę.
Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, gotować 2-3 minuty. Makaron odcedzić. Sos grzybowy przyprawić pieprzem i solą, wymieszać z makaronem.Źródło: Życie na gorąco