Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzybowe poduszeczki

Grzybowe poduszeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7174

Dodano:

Odsłon: 21075

gotowe ciasto francuskie czyni przygotowywanie potraw łatwiejszym :)

Składniki

  • 30 dag wołowiny gulaszowej
  • 1 duża cebula
  • 1 szkl. obgotowanych opieniek
  • 1/2 szkl. ugotowanej kaszy np.pęczak
  • 3 -4 łyżki śmietany ( kopiate) kwaśnej
  • 1 jajo
  • sól, pieprz, majeranek,jałowiec mielony
  • 3-4 łyżki oleju do smażenia
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • dużo natki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę , cebulę i opieńki ( wszystko razem i pokrojone na małe 1-2 cm kawałki) doprawić i usmażyć na oleju ( ok 10min) często mieszając . Dodać śmietanę i smażyć jeszcze ok.5 min.

  2. Do przestudzonej masy dodać natkę i kaszę - wymieszać , ewentualnie doprawić i schłodzić.Tym samym farsz mamy gotowy.

  3. Z ciasta francuskiego wykrawać prostokąty , nałożyć zimny farsz, złożyć a brzegi docisnąć widelcem. Gotowe poduchy posmarować roztrzepanym jajem i posypać solą - najlepiej morską.

  4. Piec. do zrumienienia ( ok.15 min) temp. 190st.

  5. Spożywać z barszczem lub rosołem , konieczne ciepłe. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 05 listopada 2010 Dzisiaj zrobiłam i wszyscy jesteśmy pod wrażeniem. Mój mąż nie mógł się nachwalić ich wyglądem i smakiem. Zamiast kaszy dałam ugotowaną kapustę kiszoną, ale z kaszą też wypróbuję. Jedno jest pewne danie na stałe zagości w moim menu. Dziękuję i pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 04 listopada 2010 Te poduchy wyglądają tak apetycznie, że w najbliższym czasie będą na obiad. W ulubionych.Pozdrawiam.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 04 listopada 2010 w lodówce mam ciasto francuskie i czekam, juz wiem jak je wykorzystam:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulla 15 października 2010 Przepis ''palce lizać'' wart wypróbowania pozdrawiam :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 15 października 2010 po prostu cudo przepis :-) uwielbiam takie małoskomplikowane pomysły, a efekt ... poezja :-)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń