Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowe risotto"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 187
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7977
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 79
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 187
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7977
Składniki
Boczniaki oczyść i pokrój w paski. Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Na roztopionym maśle zeszklij cebulę z czosnkiem, dorzuć grzyby i całość podduś.
Po chwili wsyp surowy ryż i zalej gorącym wywarem drobiowym. Gotuj, stale mieszając do momentu, aż zredukuje się cały płyn.
Wtedy dopraw risotto solą oraz pieprzem, dodaj resztę masła i wymieszaj.
Rozłóż potrawę na talerze i posyp ją startym serem oraz posiekaną natką pietruszki.Źródło: Kurier TV