Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grzybowe risotto z kurczakiem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 202
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 428
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 460
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki. Posiekaną cebulę podsmaż na rozgrzanej oliwie, a po chwili dodaj pokrojoną pierś kurczaka i grzyby. Gdy puszczą sok, wsyp ryż.
Kostki rosołowe rozpuść w 3 szklankach wrzątku. Połowę bulionu wraz z winem wlej od razu do ryżu. Mieszając, stopniowo dolewaj resztę.
Gdy ryż będzie miękki, dodaj groszek, masło i parmezan. Potrawę dopraw solą oraz pieprzem i udekoruj natką pietruszki.
<strong>Przepis nadesłał Leszek Wolniewicz</strong>Źródło: Kurier TV