Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Grzybowy przekładaniec"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 136
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 266
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 136
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 266
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 109
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj. Gdy ostygną, pokrój w grube plastry razem z ogórkami.
Posiekaną cebulę i grzyby zeszklij na oleju. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Śmietanę zmiksuj z jajkami, dopraw przyprawami.
Ziemniaki ułóż w formie żaroodpornej i posmaruj sosem śmietanowym. Rozłóż pozostałe warstwami, a wierzch posyp serem i zalej sosem. Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV