Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzyby faszerowane

Grzyby faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 21

Smaczny pomysł na "Grzyby faszerowane"

Składniki

  • 12 dużych grzybów
  • 500 g szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 100 g fety
  • 6 suszonych pomidorów z zalewy
  • pieprz, sól
  • gałka muszkatołowa
  • starty parmezan
  • masło lub olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Opłucz i osusz szpinak. Grzyby umyj, oczyść. Nóżki odetnij i drobno posiekaj razem z cebulą. Podsmaż je na rozgrzanym tłuszczu. Zdejmij z patelni i usmaż na niej szpinak. Posól, popieprz, dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i czosnek.

  2. Wrzuć podsmażone nóżki, posiekane suszone pomidory i pokruszoną fetę. Wymieszaj. Usmaż kapelusze, odstaw do ostygnięcia. Wypełnij je farszem, posyp startym parmezanem. Możesz wstawić na chwilę do piekarnika. Podawaj na ciepło.

  3. • 30 minut • dla 4 osób • cena 27 zł

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń