Do góry

Dania główne Przepis na:

Grzyby leśne w sosie śmietanowym

Grzyby leśne w sosie śmietanowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 772 Ocena: 14783

Dodano:

Odsłon: 684

Grzyby w sosie śmietanowym zawsze się sprawdzają. Tym razem dodałem warzywa i kiszone ogórki. Sprawdziło się.

Składniki

  • półtora kg leśnych grzybów
  • 1 marchewka
  • 4 średnie cebule
  • 2 kiszone ogórki
  • 1 łyżka smalcu
  • 200 ml śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby obgotowałem w lekko osolonej wodzie, odcedziłem, przełożyłem do garnka, dodałem smalec oraz pokrojona marchewkę i posiekaną cebulę. Zalałem wodą tak aby grzyby były przykryte. Dusiłem 30 minut na małym ogniu do miękkości warzyw, czasami mieszałem.

  2. Doprawiłem solą i dużą ilością pieprzu, dodałem śmietanę oraz drobno pokrojone kiszone ogórki i mieloną paprykę. Dusiłem jeszcze ok. 10 minut, cały czas mieszając. Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 17 lutego Oj nie wątpię,że się sprawdziło!Wygląda i brzmi pysznie i aż mi zapachniało z ekranu tymi grzybkami...mniam!:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 16 lutego pychota grzybki, mam porcje w zamrazarce to sobie zrobie :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 16 lutego Pyszności, ale narobiłeś smaku...... :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 16 lutego jakie apetyczne danie. i jeszcze te rumiane ziemniaczki. Pycha :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń