Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby po cygańsku

Grzyby po cygańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 757

Dodano:

Odsłon: 7955

Po prostu pyszne.

Składniki

  • 2,5kg grzybów
  • 1/2 kg cebuli
  • 1/2 szkl. oleju
  • 5 łyżek octu
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1/2 łyżeczki chilii
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka soli
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby obrać . Pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i gotować 15 min.

    Cebulę pokroić w paski i zeszklić na oleju.

  2. Gdy grzyby mamy ugotowane dodajemy je do cebuli razem z pozostałymi składnikami i dusimy na wolny ogniu ok. 20 min.

    Następnie przykładamy do słoików i pasteryzujemy 10 min.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 13 czerwca 2017 zaintrygowałaś mnie tym przepisem -grzyby z przecierem pomidorowym? ; jak tylko pojawią się grzyby chętnie wypróbuję :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń