Do góry

Przetwory Przepis na:

Grzyby w pomidorach

Grzyby w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 5624

Dla grzybiarzy coś innego niż tradycyjnie przyrządzone grzyby. Dobre jako dodatek do obiadów i nie tylko. Zwykle wychodzą 3-4 słoiki "jak od dżemu".

Składniki

  • 1 szklanka oleju
  • 2 duże cebule (pokrojone w plastry zeszklic)
  • 1 szklanka wody
  • 5 łyżek octu 10%
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 czerwona papryka (pokroic według uznania)
  • pieprz i sól do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby umyć, oczyścić i ugotować. Ugotować w oddzielnym garnku wszystkie składniki. Potem dodać do nich grzyby i ponownie wszystko zagotować. Włożyć w słoiki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń